tirsdag 10. mars 2009

Bridge construction set.

Bridge construction set er eit artig spel som verkeleg får deg til å måtte tenke. Irriterande avhengighetsskapande også. Når ein først starter å bygge, må ein jo berre få det til. Dei to første nivåa gjekk greit, men eg pusla ei lita stund med nivå 3 før eg fekk eit resultat eg blei fornøyd med.Denne brua kosta 6911.


Etter å ha halde på med nivå 3, måtte eg sjølvsagt prøve meg på nivå 4 også.


Nivå 4 brua kosta 4060.


Det siste nivået som er med i demoen er nivå 5, og eg fekk denne også til å fungere, utan "broken links", men den svaier bra i vinden...

Denne brua kosta 10114.

Eg har late elevar teste dette spelet, og satte det opp med smartboard og projektor. Elevane arbeidde på grupper, og hadde konkurranse om kven som klarte å bygge den billegaste brua. No viste det seg at det kun var ei gruppe som klarte å bygge ei bru som ikkje rasa saman. Elevane likte denne oppgåva svært godt, og mange ville laste ned spelet heime.

I læreplanen er det eit kompetansemål etter 7. trinn i matematikk at elevane skal kunne bygge tredimensjonale modellar, og dette spelet kan brukast som eit element i å nå dette kompeatansemålet.

2 kommentarer:

  1. Smartboard og grupper. Genialt!

    SvarSlett
  2. HEi Endre, og takk for kommentar på broene mine! Du er førstemann til å kommentere noe i bloggen min, så jeg ble skikkelig stolt over å se at noen sa noe :-) Over til dine broer: hvordan i all verden klarer du å få så geniale løsninger til så lav kostnad!? Det er jo helt fantastisk!

    SvarSlett